1. Ring Race Club ry:n rata-ajotapahtumat on tarkoitettu moottoripyörille, autoille tai molemmille ratavuoron ilmoittautumisen mukaisesti. Tapahtumissa saa ajaa rekisteröidyillä ja rekisteröimättömillä ajoneuvoilla. Kaikissa ajoneuvoissa tulee olla liikennevakuutus, joka on pystyttävä tarvittaessa todistamaan.
 2. Ajoaika radalla klo 9 - 18. Radalla ajetaan järjestäjän muodostamissa ryhmissä. Ryhmiä on 4-5 kpl, moottoripyöriä ryhmään myydään enintään 50 ja autoja 40. Ryhmät muodostetaan viimeistään kuljettaja- / ajajakokouksessa, joka pidetään puolituntia ennen ajojen alkamista. Kaikkien ajajien tulee osallistua kokoukseen.
 3. Radalla moottoripyörällä saa ajaa vain kunnollisissa moottoripyöräilyyn tarkoitetuissa ajovarusteissa. Ajovarusteisiin kuuluvat kunnollinen kypärä, hanskat. moottoripyörä housut, ja takki tai ajopuku. Suositellaan nahkaisen ajopuvun ja selkäsuojan käyttöä. Autoilijoilla minimivaatimuksena on kypärä ja vähintään 3-pisteturvavyöt.
 4. Ratatapahtumassa käytetään liputusviestintää.
  • Ruutulipulla viestitään kyseinen ajosessio päättyneeksi. Ruutulipun nähtyään kuljettaja ajaa rauhallisesti kierroksen loppuun ja poistuu varikolle.
  • Keltaisella lipulla ilmoitetaan radalla olevasta vaarasta. Hiljennetään vauhtia, ja varaudutaan vaaratilanteeseen. Ohittaminen kielletty.
  • Punainen lippu keskeyttää ajosession välittömästi. Hiljennetään vauhtia ja ajetaan varikolle. Ohittaminen kielletty.
  • Musta lippu näytetään henkilökohtaisesti kuljettajalle, joka halutaan varikolle välittömästi. Syynä voi olla ajoneuvossa oleva vika, tai ratasääntöjen rikkominen.
 5. Radalla ajettaessa ohittajalla on vastuu ohittamisessa. Ohittaminen tulee tapahtumaan siten, että ei häiritä ohitettavaa ajoa, ja ohitettavaa ei voi muuttaa omaa ajolinjaansa. Ohitettava ei saa antaa ”tilaa” ohitettavalle, vaan ajaa omaa normaalia ajoaan.
 6. Radalla ajetaan omaa ajoa. Kuminpolttaminen, takarenkaalla ajo, tahallinen luistattaminen yms. on kielletty.
 7. Radalle mennään ainoastaan yhdestä paikasta ja poistutaan yhdestä paikasta. Paikat ovat selvästi merkittyjä moottoriradalla. Radalla ajetaan vain yhteen suuntaan. Radalta poistuminen tehdään moottoripyörällä nostamalla käsi ylös merkiksi ja hiljentämällä vauhtia hyvissä ajoin ennen poistumista. Autolla siirrytään pois ajolinjalta ja tehdään selväksi takaa tuleville radalla poistumisaikeet.
 8. Promille-/päihderaja ratatapahtumissa on ehdoton nolla.
 9. Mikäli ajoharjoittelussa tapahtuu kaatuminen tai ulosajo, ajoharjoittelu keskeytetään. Moottoripyörällä kaaduttaessa kuljettaja siirtyy turvalliseen kohtaan pois ajolinjalta. Muut kuljettajat eivät pysähdy paikalle, vaan ajavat välittömästi varikolle. Järjestäjät menevät radan tyhjennyttyä hoitamaan kuljettajan ja siirtämään kaatuneen moottoripyörän.
  Autolla ulos ajettaessa toimitaan vastaavalla tavalla. Ajaminen ulosajon jälkeen on kiellettyä, koska tällöin saatetaan levittää öljyä, soraa yms. koko rata-alueelle.
 10. Ratatapahtumissa noudatetaan moottoriliiton, AKK:n ja ajettavan radan melusäännöksiä. Radalla ajavan ajoneuvon on läpäistävä nämä rajoitukset.
 11. Jokainen kuljettaja vastaa ajoneuvonsa kunnosta. Ennen radalle menoa tulee tarkistaa ettei ajoneuvosta vuoda öljyä tai jäähdytysnesteitä. Kaikkien osien, mukaan luettuna kameroiden, tulee olla turvallisesti kiinnitetty.
 12. Varikolla noudatetaan ratayhtiön ympäristöluvan ohjeistusta ja moottoriurheilun ympäristöohjeita. Ring Race Club suosittaa varikkosuojan käyttöä ajoneuvon alla.
 13. Jokainen kuljettaja ajaa tapahtumassa omalla vastuulla ja vakuutuksillaan. Ring Race Club ei vastaa kuljettajan tai ajoneuvon vahingoista tapahtumassa. Ring Race Club vastaa ettei ratakohtaista ajoneuvokapasiteettia ylitetä.
 14. Kuljettajat suorittavat ennakkoon harjoittelumaksun Ring Race Club ry:n nettikaupassa ennakolta ilmoitetulla tavalla. Osallistumista ei voi peruuttaa sää tms. perusteella. Sairastapauksissa (lääkärintodistus) peritään 20€ käsittelykulut.
 15. Jokainen kuljettaja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä Ring Race Club ry:n ratatapahtumissa.
 16. Varikkosähkö mm. rengaslämmittimille kuuluu ratapäivän hintaan. Liityntäteho max 1000 W / paikka. Yhteen järjestäjän pistorasiaan enintään 3 paikkaa.
 17. Korona-pandemian aikana noudatetaan viranomaisten antamaa ohjeistusta. Huolehditaan hygieniasta, ei tulla paikalle lievästikään sairaana. Noudatetaan turvavälejä 1-2 m. Kts tarkemmat ohjeet moottoriliitto.fi ja varikkotoimistossa.

Tervetuloa Kymiringille!